17 Eylül 2013 Salı


   Üretim Stajı 8.Gün ( 28.06.2013 )

 Stajımızın son gününde bitirmiş olduğumuz banklarımızı E3 binasının balkonuna çıkartarak hocalarımız ile staj hakkında son konuşmaları yaptık ve bankların hepsine teker teker bakarak hocalarımızdan yorumlar aldık. Artık stajımız bitti ve tatili zamanııı :)

  






**Bu arada unutmadan, bankımızın adı #occupybench :)




   Üretim Stajı 7.Gün ( 27.06.2013 )

  Bugün bankımıza son uygulamaları yaparak hazır hale getirdik. Hazırladığımız kolajı üst tablaya yapıştırdık ve kurumasını bekledik. Kuruduktan sonra üzerine vernik uygulayarak bankımızın yapımını bitirdik. 

 


   Üretim Stajı 6.Gün ( 26.06.2013 )

  Bugün de bankımıza tekrar 2 kat boyamızı uygulayarak kurumaya bıraktık. Yapacağımız kolaj için gazeteler bulup Gezi Parkı ile ilgili haberleri seçtik ve kesmeye başladık. Bu işler bittikten sonra birkaç kolaj denemesi yaptık.

  


 
   

Üretim Stajı 5.Gün ( 25.06.2013 )

  Stajımızın bu gününe dün karar verdiğimiz yapıştırıcı ve boyayı alarak başladık. İlk olarak bir kapta az miktarda yapıştırıcı hazırlayarak artan parçalar üzerinde denemeler yaptık. Yapıştırıcıyı önce MDF'ye daha sonra yapıştırdığımız gazetenin üst yüzeyine ince tabakalar halinde uyguladık.Daha sonra bankımıza 2 kat siyah boyayı uygulayarak kurumaya bıraktık. 

* Yapıştırma işlemi bittikten sonra aynı gün denememiz üzerinde arkadaşlarımızdan aldığımız bazı vernikleri denedik ve mat sprey vernik kullanmaya karar verdik. 









Üretim Stajı 4. Gün ( 24.06.2013 )

 Üretim stajımızın dördüncü gününde bankımız için bir konsept belirledik. Konseptimiz ise Gezi Parkı ile ilgili çıkan haberleri kullanarak bir kolaj yapmaktı. Bu kolajı sadece üst tablada kullanıp geri kalan parçaları ise mat siyah sprey boya ile boyamaya karar verdik. Gazete kağıtlarını yapıştırma işleminde duvar kağıdı yapıştırıcısı kullandık. Bunun nedeni duvar kağıdı yapıştırıcısının daha dayanaklı ve sağlam olmasıydı. Bu seçimlerimiz üzerine malzemeleri almaya karar verip günü tamamladık.

   Üretim Stajı 2. Gün ( 20.06.2013 )  

  Üretim stajımızın ikinci gününde CNC'de bankımızın kesimini yaptık. Bağlantı noktalarında bazı sorunlar yaşadık ve yaşadığımız sorunları ( kesim payı bırakmadığımız için bağlantı noktaları sıfıra sıfır oluyordu ) zımparalayarak giderdik. Zımparaladıktan sonra bankımızın kurulumunu diğer güne bıraktık. 


  




  
 
  


Üretim Stajı 1.Gün ( 19.06.2013 )

  Üretim stajımızın ilk gününde bankımızı CNC'de kestirmek için gereken ayarları tamamladık. Bankın kesimini yapan ilk arkadaşlarımızda çıkan bazı sorunlar düzeltilirken bizimde kesimde aynı sorunu yaşamamamız için değiştirmemiz gereken bazı noktalar oldu ve planlandığı gibi olmadığı için süreden dolayı bizim bankımızın kesimi diğer güne kaldı.

   


4 Eylül 2013 Çarşamba

   Teknoloji Stajı 3. Gün ( 14.06.2013 )

  Stajın üçüncü gününde Visual Mill eğitimi aldık. Modellediğimiz bankı bu programa aktararak CNC için hazır hale getirecektik. 
   
   İlk olarak, SpaceClaim'de basit bir parça çizerek Rhino dosyası olarak kaydettik ve onu Visual Mill'e aktarıp, CNC için gerekli ayarları bu parça üzerinden öğrendik.

  




 Dikkat etmemiz gereken ayarları öğrendikten sonra yapacağımız bankın bir parçasını CNC için hazır hale getirip, kesim işlemini gerçekleştirdik.
   



   Teknoloji Stajı 2. Gün ( 13.06.2013 )

  Stajın ikinci gününde Space Claim eğitimi aldık. İlk olarak ikinci boyutta başlayarak çeşitli komutlar öğrendik. 




 Öğrendiğimiz komutları üç boyutta da kullanarak alıştırma yaptıktan sonra bankın her bir parçasını SpaceClaimde modelledik.


                                   
                                   
  Modellediğimiz parçaları birleştirirken bacaklarda bulunan eğimden dolayı üst desteklerde birleşme konusunda bazı sorunlar çıktı.

  Birleşme konusunda yaşadığımız sorunu daha sonra eğimi göz önünde bulundurarak düzelttik.


  * Son olarak grup halinde birönce ki gün konuştuğumuz bağlantı noktasına geçmeli sistem olarak karar verdik.




   

   Teknoloji Stajı 1. Gün ( 12.06.2013 )

  1. sınıf Endüstri Ürünleri Tasarımı yaz stajının ilk gününe, bir üretim için gereken aşamaları konuşarak başladık. T-Bench adlı bir bank inşa edecektik. İlk olarak elimizdeki ölçülerle ve fotoğraflarla bankı analiz etmeye başladık. 4 kişilik grubumuzda süreci hızlandırmak için görev dağılımı yapıp, elimizdeki ölçüleri oranladık. Bizden istenen boyuttaki bankın ölçülerini bulduktan sonra onları teknik çizim ( üst görünüş, yan görünüş, perspektif ve patlamış perspektif ) ve Rhino modelimizde kullandık. Çizimler ve modelleme bittikten sonra bağlantı noktası bulmamız gerekiyordu. Grup olarak en sağlam bağlantı noktası hangisi olabilir diye gönderilen seçeneklere bakmaya başladık ve birkaç bağlantı noktasına karar verip onları iyice araştırarak, ertesi gün birlikte en doğrusunun hangisi olduğunu bulmaya karar verdik.